« »

Μοντέρνα διαμονή

Elena Iris apartments

Καλωσορίσατε στα ElenaΙris apartments. Τα Εlenairis apartments αποτελούν μία οικογενειακή επιχείρηση στημένη με πολύ μεράκι και αγάπη. Βρίσκονται στο Βαθύ Ιθάκης, κοντά στην παραλιακή λεωφόρο, σε απόσταση 700 μέτρων από το κέντρο τής πόλης. Αποτελούνται από δύο συγκροτήματα κατοικιών παραδοσιακής επτανησιακής αρχιτεκτονικής. Το συγκρότημα Studio Elena, έχει τέσσερα ισόγεια διαμερίσματα πού έχουν παράδοση τριάντα χρόνια στον τουρισμό με σήμα τού ΕΟΤ.

Τα διαμερίσματα τού ισογείου, έχουν κοινή βεράντα με θέα στον κήπο, στην θάλασσα, και στο βουνό. Σε απόσταση πέντε μέτρων από το Studio Εlena είναι το νεόχτιστο συγκρότημα Iris Αpartments, που έχει ένα διαμέρισμα ισόγειου και δύο διαμερίσματα ορόφου με ιδιωτικό μπαλκόνι και θέα στην θάλασσα. Και στα δύο συγκροτήματα όλα τα δωμάτια έχουν δύο ή τρία ή τέσσερα κρεβάτια. Με ξεχωριστές παροχές ή θέα ποικίλλει. Άλλα διαμερίσματα βλέπουν προς την θάλασσα, άλλα στον κήπο και άλλα βουνό.

Αυλή
Μπαλκόνι
Υπνοδωμάτιο

Το νησί

Ιθάκη, Κεφαλληνία

Όταν ο Οδυσσέας ξεκίνησε για τις ένδοξες μέρες στην Τροία, η αγαπημένη του γυναίκα Πηνελόπη, έμεινε μόνη της να διεγείρει ασυναίσθητα την όρεξη των ανθρώπων για την όμορφη βασίλισσα. Επίσης όλων τον καιρό το παλάτι ήταν γεμάτο από απεχθής μνηστήρες, οι οποίοι φλερτάρουν με την βασίλισσα. Επιπλέον η Πηνελόπη υποσχόταν ότι θα παντρευτεί με έναν από αυτούς. Για να τούς κρατήσει σε απόσταση, είχε μία επινόηση. Υποσχέθηκε ότι θα παντρευτεί με τον καλύτερό τους όταν θα τελειώσει την ύφανση ενός σάβανου. Έτσι πέρασε την διάρκεια της ημέρας ύφανση, και την νύχτα το ξήλωνε. Έτσι κατάφερε να μείνει μακριά από τους μνηστήρες για 20 ολόκληρα χρόνια, μέχρι πού ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη.

“Keep Ithaca always in your mind. Arriving there is what you are destined for”. Cavafy, Ithaca

Παγκοσμίως γνωστή ως η πατρίδα του Οδυσσέα, η Ιθάκη συμβολίζει την επιστροφή στο καταφύγιο, στην ανακάλυψη και την εκπλήρωση. Παρά την εγγύτητα της με την Κεφαλλονιά ( 2 χιλιόμετρα βορειοδυτικά) είναι πολύ ποίο ειρηνική και ήσυχη και ανεξερεύνητη από αυτή. Αποτελώντας ένα ιδανικό μέρος για εναλλακτικές δραστηριότητες και διακοπές, που ζεί με τα πρότυπα των ποίο απαιτητικών, μεταξύ και με εσάς. Τα είκοσι εφτά χιλιόμετρα μάκρος, και 6,5 χιλιόμετρα μεγάλη ορεινή επιφάνεια, μπορούν να υπερηφανεύονται, για τα άφθονα μονοπάτια, για πεζοπορία και ποδηλασία. Καταδύσεις και θαλάσσιο καγιάκ είναι μερικές από τις επιλογές. Οι λάτρεις της θάλασσας θα πάρουν την ευχαρίστηση, σε μια πληθώρα επιλογών που καλύπτουν όλα τα γούστα. Κρατήστε την Ιθάκη στο μυαλό σας. Φτάνοντας στο Βαθύ που χαρακτηρίζετε από τα χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Επισκεφτείτε το Ναυτικό και Λαογραφικό μουσείο, καθώς και το Αρχαιολογικό μουσείο της Ιθάκης. Επίσης στο Βαθύ υπάρχει το Λαζαρέτο. Μικροσκοπικό νησάκι που ήταν σανατόριο και φυλακή.

×

Log in